Plan B aflevering #33: "De actualiteit deze zomer in Vlaanderen? Overlijden van Sanda Dia en de naaktfoto's van BV's" 

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Ivan De Vadder (in het Frans) over een fenomeen van de Vlaamse samenleving.  

Het zijn twee onderwerpen die heel wat hebben losgeweekt in Vlaanderen, de afgelopen weken. De naaktfoto's van drie BV's (Sean Dhondt, Stan Van Samang en Peter Van de Veire) gingen Vlaanderen rond, tot er reactie kwam van de drie. Peter Van de Veire en Sean Dhondt spraken de Vlamingen toe, en Stan Van Samang diende klacht in bij de politie. En dan is er de dood van student Sanda Dia, de zoon van een Senegaleze vader  en een Vlaamse moeder, tijdens zijn doop bij de studentenclub "Reuzegom". De reconstructie van de feiten deed heel wat Vlamingen huiveren. Maar wat zeggen die twee nieuwsfeiten over Vlaanderen? Dat vroeg Alain Gerlache (RTBF) aan Ivan De Vadder (VRT).

Podcast PLAN B

Meest gelezen