Alpro

Plantaardig bedrijf Alpro bestaat 40 jaar: “Ondanks corona, blijven we groeien"

Het voedingsbedrijf Alpro met hoofdvestiging in Wevelgem viert vandaag haar 40ste verjaardag. Het is gespecialiseerd in plantaardige voeding en zag sinds haar start de markt alleen maar groeien. Het bedrijf doet dat ook, ondanks de coronacrisis. 

Het bedrijf stond vroeger voor sojaproducten, maar het werkt nu ook met basisproducten als rijst, amandel, haver en kokos. Ze blijven groeien en zijn klaar voor de toekomst. Er worden in Wevelgem voortdurend nieuwe productielijnen gestart en nieuw personeel aangeworven. Op dit moment zoekt Alpro naar een manier om papieren yoghurtpotjes te kunnen maken in plaats van plastic. Dat zou dan 100 procent recycleerbaar moeten zijn. Nu is dat 76 procent.

Geen last van coronacrisis

De coronacrisis en lockdown hebben het bedrijf niet geraakt. Integendeel, zegt Ann De Jaegher van Alpro: “Onze verkoop is gestegen. We zien dat mensen bewust gezonder gaan eten. Ze zijn meer thuis en hebben meer tijd om te koken.” Ze starten ook een nieuwe productielijn die opnieuw voor extra jobs zal zorgen. 

Samen groeien

Els Deconinck werkt al 31 jaar bij Alpro: “Toen ik begon was het een klein bedrijf in Izegem. Een klein jaar later zijn ze hier beginnen bouwen in Wevelgem. Ik ben begonnen in het labo, nu werk ik op de kwaliteitsdienst. Ik concentreer me vooral op de voedselveiligheid, maar waak ook over de kwaliteit en het voldoen aan de wetgeving. Dat vind ik het fijnste aan mijn job: dat ik altijd samen met het bedrijf ben kunnen groeien.”

Meest gelezen