Politiezone Carma

Politiezone Carma geeft alleen nog maar eetbare lepels aan gevangenen: "We denken dat ze in de smaak zullen vallen"

In politiezone Carma krijgt wie in de cel zit vanaf nu enkel nog een eetbare lepel als bestek. Dat is een primeur. De eetbare lepel moet voorkomen dat gevangen zichzelf of anderen verwonden. En het is ook goedkoper en ecologischer dan het plastic en bamboe bestek dat voordien werd gebruikt.

Tot nu toe werden maaltijden in politiezone Carma met plastic of bamboe bestek geserveerd, maar daar komt vanaf vandaag verandering in, want voortaan krijgen gevangenen enkel nog een eetbare lepel als bestek. Op die manier kunnen ze zichzelf of anderen niet verwonden. En er zijn nog voordelen. "We hebben al ongemakken gehad omdat celgasten hun bestek in het toilet gooien of proberen door te spoelen", vertelt Marleen Smeyers van politiezone Carma. "Dan ontstaat er een verstopping of defect. Dat probleem lost zich nu vanzelf op, want de eetbare lepel lost op in water."

De eetbare lepel is gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals tarwebloem, maïsolie en zout. "Het is dus een volledig ecologisch product", gaat Smeyers verder. "En het is goedkoper dan plastic bestek." De politie nam zelf de proef op de som en testte de nieuwe lepel meteen uit. "De smaak is best oké. Het smaakt een beetje zoals een broodstokje, vrij neutraal. We denken dus dat het wel in de smaak zal vallen." 

Meest gelezen