Psychiatrische ziekenhuizen van Leuven en Diest gaan samenwerken: "Patiënten moeten hun verhaal minder opnieuw doen"

Het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael Diest en het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven zullen nog nauwer gaan samenwerken om patiënten meer kwaliteit te bieden, en de zorg beter op te volgen.

Psychiatrische patiënten die in Leuven en in Diest behandeld worden zullen vanaf nu minder vaak hun verhaal opnieuw moeten doen. Sint-Annendael in Diest en het psychiatrisch centrum van de KU Leuven gaan officieel samenwerken. Patiëntendossiers en informatie gaan automatisch gedeeld worden, zo blijven de afspraken en de behandeling hetzelfde.

Overstap wordt vereenvoudigd

“De therapieën, de afstemming van de zorgprogramma’s wordt geoptimaliseerd. En als er patiënten zijn die tussen de twee instellingen overstappen, dan wordt die overstap vereenvoudigd door betere afspraken tussen de zorgverstrekkers", zegt Koen De Meester, directeur van het Sint-Annendael in Diest. "Maar het is ook een beleidsmatige samenwerking waarbij de instellingen maandelijks zullen samenzitten.”

Meest gelezen