Studenten VUB reageren na oproep Marc Van Ranst om op kot te blijven: van "drastisch" tot "logisch"

Viroloog Marc Van Ranst deed vandaag een oproep aan studenten om in het weekend op kot te blijven en niet altijd naar huis te gaan. Op die manier blijven contacten beperkt en kan het virus zich ook niet verspreiden. Maar die oproep zorgt voor gemengde reacties bij de studenten aan de Vrije Universiteit van Brussel.

Een studente uit Oostende vindt het lastig dat haar sociaal leven dan weg is.  “Ik begrijp het enerzijds wel, maar ik vind het anderzijds toch iets te drastisch voor mij op dit ogenblik” zegt ze. Een andere studente uit Diest wil toch ook liever naar huis: “Als mijn opa op bezoek komt, dan zal ik wel de nodige afstand houden. Ik zou het toch heel moeilijk vinden om bijvoorbeeld voor een periode van twee maanden op kot te verblijven."

Een derde student zegt dat het logisch is om voor een langere tijd op kot te blijven in deze omstandigheden. “Ik ben bij het uitbreken van de coronacrisis in het voorjaar ook al op kot gebleven omdat ik samenwoon met mijn grootmoeder en zij toch tot een hoge risicogroep behoort. Dus, de maatregel klopt en is wel juist”, zegt de student nog. Nog een andere student vindt het ook een goed idee, want hij ziet het niet zitten om tijdens het weekend in overvolle treinen te zitten.

Meest gelezen