Circus Wiener

Rondtrekkend circus kampeert door corona al 6 maanden in Diksmuide

Het Belgische Wiener Circus trekt normaal gezien van gemeente naar gemeente, maar verblijft door de coronacrisis nu al 6 maanden in het West-Vlaamse Diksmuide. In afwachting van een nieuwe tournee geven ze coronaveilige optredens in woonzorgcentra.

Toen de lockdown inging op 18 maart stond het circus opgesteld in Diksmuide. Zij hebben geen vaste verblijfplaats en mochten plots niet meer optreden. Dus staan ze daar nog, ze krijgen daarvoor toestemming van het stadsbestuur. Clown Leonardo De Vos is hen daar heel dankbaar voor. “Door hier te kunnen kamperen kunnen we blijven functioneren. We hebben al ons materiaal hersteld en steken nieuwe acts in elkaar.” 

Woonzorgcentra

Het gezelschap is nu een nieuwe tournee aan het voorbereiden, maar heeft nog geen vooruitzichten. Ze speelden ondertussen al enkele coronaveilige voorstellingen in woonzorgcentra. Vanmiddag doen ze dat in Roeselare. “Wij treden daar op in de binnentuin. De mensen zijn heel opgewekt. Je merkt dat ze uit de lockdown komen en heel weinig bezoek hebben gehad.”

Circus Wiener

Meest gelezen