Nicolas Maeterlinck

Studio 100 ontslaat 16 medewerkers na omzetverlies van 70 miljoen euro: "Ongemeen hard getroffen door coronamaatregelen"

Studio 100 heeft vandaag 16 medewerkers van het kantoor in Schelle ontslagen. Het gaat om medewerkers van een intern productiehuis, dat onder andere  tv-programma's en theatervoorstellingen voor de Benelux maakt. Het mediabedrijf verwijst voor de ontslagen naar de coronacrisis, en spreekt van een omzetverlies van 70 miljoen euro.

Als gevolg van de corona-uitbraak en de daaropvolgende maatregelen moest Studio 100 het afgelopen jaar  een groot deel van zijn theatervoorstellingen schrappen. Ook de pretparken gingen een hele poos dicht. Tijdens de zomer mochten die weer open, maar onder beperkte capaciteit. Het bedrijf zou in totaal een omzetverlies van 70 miljoen euro hebben geleden.

"Studio 100 is ongemeen hard getroffen door de maatregelen in de strijd tegen corona. Dat laat zich voelen doorheen het hele bedrijf", klinkt het in een beknopt persbericht. 

Het bedrijf zegt dat het "ingrijpende kostenbesparingen" moet doorvoeren en de impact van de dalende inkomsten moet opvangen "om zo perspectief voor de toekomst te creëren".

Bij het productiehuis Studio 100 Benelux werken 200 mensen.

  

Meest gelezen