Vuilniswagen haalt per ongeluk speeltje van kleuter op, maar oproep via Twitter maakt alles weer goed 

Gisteren nam een vuilniswagen per ongeluk de speelgoedschildpad en de jas van een kleuter in Berchem mee. "De spullen lagen achter ons op het bankje, maar toen ik mij omdraaide, waren ze verdwenen", vertelt vader Vincent Schroeven bij Radio 2 Antwerpen. Een oproep op Twitter zorgde ervoor dat de Stad Antwerpen het speeltje en de jas uiteindelijk heeft teruggevonden. 

Gisterenochtend in Berchem maakten Vincent Schroeven en zijn zoontje Klaas (1,5) een nogal vreemd voorval mee. Terwijl Klaas aan het spelen was op het plein voor de school, verdwenen plots zijn jas en speelgoedschildpad. "De spullen lagen achter ons op het bankje, maar toen ik mij omdraaide, waren ze weg", vertelt Schroeven in 'Start Je Dag' bij Radio 2 Antwerpen. "Ik besefte dat de vuilniswagen net was langsgereden, zij haalden zwerfvuil op."

Misverstand

Het gaat dus om een misverstand, waarbij de ophalers van zwerfvuil per ongeluk het jasje en het speelgoedje van de kleuter hebben meegenomen. De vader kon de vuilniswagen nog inhalen, waarop hem bevestigd werd dat de spullen achteraan in de wagen lagen. "Maar ze begrepen mij niet goed en reden door."

Het jongetje was zich eerst van geen kwaad bewust, maar eenmaal thuis begon hij zijn favoriete schildpad te zoeken. De ouders plaatsten daarom een oproep op Twitter. 

Teruggevonden en herenigd

Kort daarna ontvingen de ouders antwoord van de Stad Antwerpen. Zij zouden het speeltje en de jas proberen te recupereren, maar konden niets beloven. Even later kwam dan toch het verlossende nieuws: de spullen waren teruggevonden! Vandaag konden de ouders ze gaan ophalen en werd Klaas herenigd met zijn favoriete schildpad. "De jas zal wel gewassen moeten worden", grapt Schroeven.

Meest gelezen