Facebook

Wurgslang Rambo ontsnapt in Herent: "Eenmaal buiten kunnen ze zich verdomd goed verstoppen"

In Herent is een wurgslang ontsnapt uit een woning. Het dier is spoorloos. Hoe vang je een wurgslang? En kan het dier je pijn doen? Radio 2 Vlaams-Brabant vroeg het aan Mario Goes van SOS Reptiel.

Wurgslang Rambo ontsnapte dinsdagavond uit haar terrarium in een woning in Herent.  Een oproep van de eigenares op Facebook zorgde voor een stroom van negatieve commentaren. Ondertussen blijft de bruine slang van zo'n 1.2 meter zoek. Maar een groot gevaar is zo een wurgslang niet, zegt Mario Goes van SOS reptiel. 

Brandweer bellen

"Als je een wurgslang ziet, steek dan je hand niet uit want een wurgslang kan wel degelijk bijten. Dat doet pijn, maar die beet is niet dodelijk. Het beste wat je kan doen is de brandweer bellen. Die kunnen op ons een beroep doen voor tips bij het vangen.  Een andere mogelijkheid is om een emmer over de slang te zetten. Daar moet je dan wel een baksteen opleggen", vertelt Mario aan Sonny in De Middag op Radio 2 Vlaams-Brabant. 

Niet stom

Hoe kan zo een slang nu ontsnappen? "Slangen zijn niet stom hé", antwoordt Mario. "In dit geval was het baasje vergeten om het terrarium af te sluiten, na het voederen. Slangen weten na een tijdje ook wel hoe een deur of schuifdeur werkt en glippen dan naar buiten. Ook het warme weer speelt een rol. En eenmaal buiten kunnen ze zich verdomd goed verstoppen", voegt Mario er aan toe. 

Bagger

Na haar oproep op Facebook kreeg de eigenares van de slang nogal wat bagger over zich heen. "Wat bezielt je om spaghetti te verkiezen boven een steak met friet?", reageert Mario. "Er is niks mis met het houden van slangen of andere reptielen. Veel slangen zijn geschikte huisdieren. Maar je moet goed opletten. Het is niet de eerste slang die ontsnapt. Maar dat is nog geen reden om de baasjes zo hard aan te pakken", besluit Mario.

Meest gelezen