Google Street View

Bijna helft van de banen op de tocht bij Rogers BV in Evergem

Bij electronicafabrikant Rogers BV in Evergem  zouden 114 van de 248 banen verdwijnen. De directie is van plan om enkele productielijnen te verhuizen naar China. In de plaats komt een nieuwe productielijn die 33 nieuwe banen moet opleveren.

Rogers BV, een dochteronderneming van het Amerikaanse bedrijf Rogers Corporation, is van plan om de site in Evergem te herstructureren. Enkele productielijnen zouden overgenomen worden door een Chinese vestiging van het bedrijf. Deze herschikking kan ervoor zorgen dat 114 banen verloren gaan.

“Door de moeilijke marktsituatie en een oncompetitieve kostenstructuur, hebben we de intentie om onze activiteiten in Evergem te heroriënteren”, zegt directeur Bettina Van de Keere. “We zijn vandaag de informatie- en consultatiefase met de sociale partners gestart en zullen als directie alles in het werk stellen om het personeel zo goed mogelijk te informeren en te begeleiden.”

Nieuwe productielijn

De directie is van plan om te investeren in een nieuwe productielijn, die op termijn moet zorgen voor 33 nieuwe banen.

Rogers BV maakt onder meer kabels die gebruikt worden in windmolens, hogesnelheidstreinen en zonnepanelen.

Meest gelezen