Bouw eerste Act&Sorb fabriek gestart in Genk: "We maken gebruik van eigen procedé om MDF te recycleren"

In Genk is vandaag de eerste steen gelegd van de allereerste Act&Sorb fabriek. Die maakt gebruik van een uniek procedé om MDF, het materiaal dat we kennen van meubels en laminaatvloeren, om te zetten in actieve kool. En die actieve kool kan weer opnieuw gebruikt worden. 

Vandaag is in Genk de eerste steen gelegd van de allereerste Act&Sorb fabriek. Die maakt gebruik van een uniek procedé om MDF, het materiaal waarmee meubels en laminaatvloeren worden gemaakt, om te zetten in actieve kool.

Wij willen gewoon ons steentje bijdragen aan de circulaire economie 

Kenny Vanreppelen, CEO Act&Sorb

“Wij hebben een proces ontwikkeld waarbij wij als eerste in de wereld MDF-residustromen, meubels of badkamers bijvoorbeeld, kunnen omzetten naar een duurzaam actief kool. En dat op een volledig zelfvoorzienende manier. Daarbij maken we ook nog eens een overschot aan bijproduct, een gas, dat wij dan gebruiken als hernieuwbare energie”, legt CEO Kenny Vanreppelen uit.

Bij de aanwezigen waren onder meer Vlaams ministers Demir en Crevits.

Meest gelezen