Man met levenslang rijverbod rijdt met elektrische step 44 km/u in Brasschaat: "Step opdrijven is verboden"

In het centrum van Brasschaat heeft de politie een elektrische step in beslag genomen van een man die er 44 kilometer per uur mee reed. De man bleek ook een levenslang rijverbod te hebben. “Meer en meer zien we dat zo’n toestellen opgedreven worden en dat is gevaarlijk”, klinkt het bij de politie.

Een agent spotte een man die met zijn elektrische step in het centrum van Brasschaat tegen de rijrichting inreed. Na controle bleek dat de step opgedreven was en snelheden haalde van 44 kilometer per uur. “Binnen de verkeerswetgeving wordt een elektrische step gezien als een voortbewegingstoestel dat maximaal 25 kilometer per uur mag rijden. Met deze snelheid wordt die elektrische step gezien als een bromfiets klasse B”, zegt Werner Hoogsteyns van politie Brasschaat.

Levenslang rijverbod

Na controle bleek de man ook een levenslang rijverbod te hebben. Er werd een proces verbaal opgemaakt en mogelijks moet hij voor de rechtbank komen.

Het is niet de eerste keer dat de politie merkt dat zulke toestellen worden opgedreven. “We zien het meer en meer gebeuren, omdat het ook niet heel moeilijk is om te doen”, zegt Hoogsteyns. “Een toestel opdrijven is verboden en ook levensgevaarlijk. Bij een normale snelheid moet je op een elektrische step best een helm dragen om hoofdletsels te voorkomen. Met zo’n snelheid wordt het nog gevaarlijker.”

Meest gelezen