Even rustig studeren of doorwerken aan thesis? Universiteit Antwerpen verhuurt koten voor korte termijn

De Universiteit Antwerpen verhuurt studentenkoten voor kortere termijnen. Ze zijn te huur voor minimaal 1 week tot maximaal 2 maanden. Het project is een succes, volgens de universiteit: de afgelopen maanden waren de 5 kamers allemaal bezet en ook de komende weken is er interesse.

Studenten die zich in alle rust willen voorbereiden op een examen of aan hun thesis willen werken bijvoorbeeld, kunnen bij de Universiteit Antwerpen een kot voor een korte periode huren. Het gaat dan om termijnen van 1 week tot 2 maanden. De afgelopen maanden waren alle 5 kamers alvast bezet.

"Ook voor de komende weken zijn er al studenten die voor heel korte periodes, een week, een kamer gehuurd hebben," zegt Peter De Meyer van de UA. "Veel zal afhangen van de evolutie van het coronavirus. In onze bibliotheken kan bijvoorbeeld weer gestudeerd worden, weliswaar na reservatie. Dat zal de vraag naar koten misschien wat doen afnemen, omdat de studenten weer op hun vertrouwde plekken terecht kunnen."

De komende weken zijn er meer boekingen voor 1 of 2 weken omdat nog niet alle studenten in het kot kunnen dat ze voor het hele jaar gehuurd hebben. 

Meest gelezen