Gouverneur Cathy Berx reageert op stijgende cijfers: "Niet opnieuw strengere coronamaatregelen in de provincie"

Inwoners van de provincie Antwerpen moeten niet opnieuw strengere maatregelen verwachten, ook nu het aantal coronabesmettingen blijft stijgen. Dat heeft gouverneur Cathy Berx in Start Je Dag gezegd. Het is de bedoeling om de nationale regels te blijven volgen. Er zal wel extra op gelet worden of die regels goed worden nageleefd.

Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, maar dat wil niet zeggen dat inwoners van de provincie Antwerpen opnieuw extra strenge maatregelen moeten verwachten. Dat vertelde gouverneur Cathy Berx in Start Je Dag. Er zijn geen plannen om op provinciaal niveau opnieuw een avondklok in te voeren of om de mondmaskerplicht te verstrengen bijvoorbeeld.

De besmettingen nemen overal toe, dus het is de bedoeling om de nationale regels te volgen. "We gaan die bestaande maatregelen wel weer echt scherper moeten opvolgen", zegt Berx. "Daar waar mensen zich moedwillig niet houden aan die maatregelen zal er weer strenger opgetreden worden."

Stewards op scholen

En ze kijkt ook naar jongeren: "Probeer in scholen te werken met stewards, jongeren die aangeduid worden en die rol op zich willen nemen om mee te kijken naar waar de covid-maatregelen nog niet goed worden nageleefd. Ambassadeurs hebben we nodig om mee toe te kijken op het naleven van de regels."

Meest gelezen