Honden krijgen eigen zwemvijver op Linkeroever

Op Linkeroever in Antwerpen komt een hondenzwemvijver tussen natuurgebied Het Rot en de Middenvijver. Die zal klaar zijn in 2022. Zand van de Oosterweelverbinding zal gebruikt worden om de zone tussen het natuurgebied en de zwemvijver af te bakenen.

“We zijn altijd op zoek naar plaatsen om nieuwe hondenlosloopzones te maken”, zegt Antwerps schepen voor Dierenwelzijn, Fons Duchateau (N-VA). “We hebben er ondertussen al zo’n zeventigtal gerealiseerd. Ondertussen was de vraag groot naar een vijver waar honden vrij in konden zwemmen. In het buitenland zie je al soortgelijke initiatieven, dus we wilden zeker op die vraag ingaan.”

Oosterweelverbinding

“We zijn op zoek gegaan naar een ideale plek en die hebben we nu gevonden”, zegt Duchateau. De hondenzwemvijver komt tussen natuurgebied Het Rot en de Middenvijver. In dat natuurgebied ligt al een vijver waar honden nu vaak zwemmen, maar dat mag eigenlijk niet. Om dat te voorkomen, krijgen de viervoeters nu een eigen zwemvijver. Die wordt van het natuurgebied gescheiden met zand van de Oosterweelverbinding. De hondenzwemvijver zou over twee jaar klaar zijn.

Meest gelezen