In Leuven en Gent kunnen studenten een kot huren voor één dag: "Besparen op onnodige kotkosten" 

In Leuven en Gent kunnen studenten nu ook een kot per dag huren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens vastgoedmakelaar Getaway kan er op deze manier heel wat bespaard worden op kotkosten. "Het is een beetje zinloos om een kot te huren voor een maand, als je er slecht drie dagen bent." 

Volgende week start het nieuwe academiejaar en dat betekent ook opnieuw de intocht van de kotstudent. Alleen is het nog maar de vraag hoeveel dagen die student op zijn kot zal doorbrengen. Verschillende universiteiten, waaronder UGent, starten het nieuwe academiejaar in code oranje, wat betekent dat er meer studenten onlineles zullen krijgen. Heeft het dan nog zin om een kot te huren voor een volledig jaar? 

Verhuur per dag

Een vraag die vastgoedmakelaar Getaway , gespecialiseerd in studentenkoten, zich ook stelde. "We hebben vorig jaar gezien dat heel wat studentenkoten vanaf maart, het begin van de coronacrisis, leeg stonden", zegt Rudy Vanhoenacker van Getaway. "Ook nu zijn het nog onzekere tijden en is het onduidelijk of de student effectief een volledig jaar in de aula zal doorbrengen. Daarom bieden wij het verhuur van koten op maat aan. Een student kan bij ons aankloppen met zijn specifieke vraag. Want naast onze maandverhuur zijn wij nu ook gestart met de verhuur van koten voor één dag, drie dagen of een week." 

Een kot kost maandelijks 300 à 400 euro, een groot bedrag als je er maar 5 dagen per maand zit

Rudy Vanhoenacker, Getaway

Volgens Vanhoenacker kunnen ouders door het huren van een kot op korte termijn heel wat onnodige kosten uitsparen. "Een kot kost maandelijks gemiddeld zo'n 300 à 400 euro. Dat is een groot bedrag als je je kot misschien maar drie of vijf dagen per maand nodig hebt.  Bij ons betaal je 35 euro voor een dag. Dus als je dat kot vijf dagen in de maand huurt, dan spaar je heel wat geld uit. En het is nog gemakkelijk ook, want je hoeft alleen je kleren en je boeken mee te brengen, al de rest is aanwezig." 

Meest gelezen