Smets Patrick

Limburgse topsporters tonen dat sportwereld nog leeft, ondanks corona

Het mediabedrijf Be Λ Legend en Limburgse topsporters sloegen de handen in elkaar om een promovideo te maken. De sportsector kreeg het moeilijk door de coronacrisis. Met een promovideo waarin Limburgse topsporters uit verschillende disciplines te zien zijn, willen ze aantonen dat de sportwereld nog steeds leeft.

Om de sportwereld in de schijnwerpers te zetten, maakten het mediabedrijf Be Λ Legend en Limburgse topsporters een promovideo. Verschillende clubs en sporters hadden het moeilijk door de coronacrisis. Maar Limburg behoort tot de Belgische top en dat maken ze duidelijk in de video, waarin topsporters uit verschillende disciplines opduiken. Be Λ Legend verzamelde enkele topclubs en -sporters, waaronder tennissers Joran Vliegen en Sander Gillé, maar ook spelers van onder andere KRC Genk, STVV en volleybalclub VC Greenyard Maaseik.

We voelden de nood om de Limburgse sporters op een creatieve manier een hart onder de riem te steken

Wouter Biesemans, oprichter van Be Λ Legend

Het idee van de promospot ontstond in de beginmaanden van de coronacrisis. Sporten was toen bijna onmogelijk, en veel clubs bereidden zich voor op een financieel onzekere toekomst. Sneller dan verwacht konden ze terug aan de slag, maar Be Λ Legend wou de Limburgse sportwereld toch nog een hart onder de riem steken door deze promovideo te maken. 

“Toen de aanvraag binnenkwam op onze club stelde ik me meteen kandidaat”, zegt handbalspeler Quinten Colman van Sezoens Achilles Bocholt. "Na het abrupte einde van het afgelopen seizoen krijgt iedere sporter hopelijk extra zin om er een nieuw en onvergetelijk seizoen van te maken." En dat is ook de reden waarom Be Λ Legend besloot om deze video te maken, om sporters en supporters terug enthousiast te maken om er terug in te vliegen.

Bekijk hier de video van Be Λ Legend:

Videospeler inladen...

Meest gelezen