Merelbeke opent COVID-triagepost na stijging aantal besmettingen

In Merelbeke gaat maandag een triagepost open, waar mensen zonder symptomen zich kunnen laten testen op corona. Bedoeling is om de druk bij de huisartsen weg te nemen, nu het aantal besmettingen stijgt.

Merelbeke heeft in versneld tempo een triagepost ingericht in een ongebruikte vleugel van het oude rusthuis in de Kloosterstraat. Daar zullen vanaf maandag verpleegkundigen instaan voor het afnemen van tests van mensen zonder symptomen.

“Het water staat de Merelbeekse huisartsen aan de lippen”, zegt burgemeester Filip Thienpont (CD&V). “Door de stijging van het aantal besmettingen komt daar ook nog eens contact tracing en begeleiding bij. Daarom hebben we sneller dan voorzien deze post ingericht.”

Enkel op afspraak

De komende weken en maanden zal de capaciteit van de triagepost ook verder uitgebreid worden afhankelijk van de lokale en regionale situatie. In totaal zijn er drie kabinetten voorzien waarin dokters of verpleegkundigen patiënten zullen kunnen ontvangen.

Langskomen in de triagepost kan alleen op afspraak en na doorverwijzing van de huisarts. Het blijft dus nog altijd de bedoeling om eerst de huisarts te contacteren.

Meest gelezen