Stad Leuven

Nieuw in Leuven: Babybabbels voor kersverse ouders

Vanaf september worden kersverse ouders uit Leuven samen met hun pasgeboren baby's uitgenodigd voor een eerste babybabbel. Het initiatief van het Huis van het Kind moet een gezellige bijeenkomst worden waar jonge gezinnen elkaar kunnen ontmoeten en waar ook kennis gemaakt kan worden met het Leuvense cultuuraanbod voor baby's. 

Op 26 september organiseert Huis van het Kind Leuven een eerste babybabbel in de tuin van M Leuven.  Het evenement, dat op een coronaveilige manier wordt georganiseerd, moet kersverse gezinnen samenbrengen. "Het is de bedoeling dat we jonge gezinnen samenbrengen zodat ze bijvoorbeeld waardevolle ervaringen kunnen uitwisselen", vertelt Leuvens schepen van Welzijn, Bieke Verlinden (SP.A). "Voor de mama's en de papa's is het een fijne manier om andere ouders te leren kennen en tips en verhalen met elkaar te delen. En dat zal snel gebeuren, aangezien alle aanwezigen een gezamenlijke ijsbreker hebben, namelijk hun kindjes", lacht de schepen. 

Cultuur voor baby's

Tegelijk zullen de ouders er het Leuvense cultuuraanbod en de diensten van het Huis van het Kind ontdekken. "In Leuven zijn er al heel wat culturele activiteiten voor ouders en hun kindje tot zes maanden oud", legt de schepen uit. "Heel wat ouders weten dit niet en de babybabbel is dan ook de manier om hen met PIEP kennis te laten maken. Met PIEP komen kinderen al op heel jonge leeftijd in contact met muziek, voorstellingen en kunst."

Meest gelezen