Stan Van Samang reageert voor het eerst (en het laatst) op gelekte naaktbeelden: "Hopelijk mijn grootste fout ooit"

Zanger Stan Van Samang heeft voor het eerst persoonlijk en niet via zijn advocaat gereageerd op de naaktbeelden die al even van hem circuleren. Hij heeft dat gedaan bij radiozender MNM, in de ochtendshow van Peter Van de Veire, van wie ook naaktbeelden online gedeeld worden. De radiopresentator heeft zich vorige week al rechtstreeks tot het publiek gericht, nu doet Van Samang dat ook. "Ik besef maar al te goed dat ik een grote, stomme fout heb gemaakt", klinkt het. "Maar ik wil deze heisa achter mij laten." Presentator Sean Dhondt, van wie ook beelden gelekt zijn, biedt intussen op sociale media publiekelijk zijn excuses aan bij zijn vrouw.

Van de Veire belde Van Samang in zijn ochtendshow omdat de zanger een nieuwe single uitbrengt: "Don't close your eyes", naar eigen zeggen "een lied over de pure liefde tussen vader en kind". Op de veelbetekenende eerste vraag van Van de Veire "hoe is het met u?" geeft Van Samang een uitgebreid antwoord.

"Het is een makkelijke vraag, met niet zo'n evident antwoord tegenwoordig: ça va ofzo. Weet je wat Peter, ik ga er nog 1 keer iets over zeggen, en dan is het gedaan", zo steekt hij van wal, voor hij het voor de eerste keer zelf heeft over de gelekte naaktbeelden.

Ik heb een grote, stomme fout gemaakt. En ikzelf ben daar niet zozeer het grote slachtoffer van. Dat doet me veel pijn.

Zanger Stan Van Samang, over zijn gelekte naaktbeelden die circuleren

"Ik besef maar al te goed dat ik een fout gemaakt heb, een grote zelfs. Een grote stomme fout. Ik hoop ook uit de grond van mijn hart dat dit de grootste fout wordt uit mijn leven", klinkt het.

"Maar ik heb die gemaakt. Ikzelf ben daar niet zozeer het grote slachtoffer van, wel mijn vrouw, onze kinderen, ons gezin, de familie, mijn vrienden. En ook mijn fans zien ervan af, zo blijkt. Dat doet me natuurlijk veel pijn. Er is veel schaamte", geeft hij toe. "Maar er is een grote MAAR. Het voelt anders, maar de wereld is blijven doordraaien. We willen het allemaal graag achter ons laten en vooruit gaan."

Beluister hier het integrale gesprek tussen Peter Van de Veire en Stan Van Samang (opgelet: er zit behoorlijk wat ruis op de telefoonlijn) of lees verder:

Van Samang spreekt ook kort Van de Veire aan, van wie ook naaktbeelden circuleren. "Jij kan gewoon doorgaan met presenteren Peter, en ik ben een zanger. Dat is wat ik het liefste doe, en ook van plan ben om de rest van mijn leven te doen. Vooruit met de geit, naar het dagelijkse leven!" 

"Mooi wat je zegt, en ik kan me daar alleen maar bij aansluiten. Dat klopt voor de volle 300 procent", reageert Van de Veire. "Vooral dat de omgeving er geweldig van afziet, en dat we vooruit moeten." Van de Veire benadrukt ook dat hij "enorm goed omringd is", zowel privé als bij MNM.

Vooral onze omgeving ziet hier geweldig van af, maar we moeten vooruit.

Presentator Peter Van de Veire, van wie ook naaktbeelden circuleren, na de getuigenis van Stan Van Samang

Vandaag en morgen staat Van Samang voor het eerst sinds de affaire weer oog in oog met zijn publiek, op twee concerten die al een tijd gepland waren."Ik ga dat keihard doen, en die single die uitkomt, dat doen we ook zoals gepland. Ik ben altijd geweldig nerveus voor een optreden. Mijn hart bonst al in mijn keel. Het zal om de een of andere reden raar zijn. Maar ik kijk ernaar uit. Ik ben benieuwd wat dit met mij en het publiek zal doen."

Van de Veire steekt hem nog een hart onder de riem. "Als je opkomt, dan gaat dat even speciaal zijn. Maar daarna gaat er een applaus losbarsten, en daarop ga je de beste Stan Van Samang zijn die je op een podium kan zijn."

Vorige week raakte bekend dat er niet enkel gelijkaardige naaktbeelden circuleren van Stan Van Samang en Peter Van de Veire. Ook presentator Sean Dhondt zit in hetzelfde schuitje. Van de Veire en Dhondt hebben zich respectievelijk op radiozenders MNM en QMusic met een getuigenis rechtstreeks tot het publiek gericht. Van Samang deed er zelf het zwijgen toe, maar liet wel als eerste gedupeerde weten dat hij een advocaat onder de arm zou nemen. Hij is voorlopig de enige van de drie die formeel een klacht heeft ingediend, om de verspreiding van de naaktbeelden te stoppen.

Vanmiddag heeft Sean Dhondt nog een extra Instagrampost gedaan over de hele heisa. Daarin bood hij publiekelijk zijn excuses aan bij zijn partner, Allison. Lees de post hieronder.

Meest gelezen