Autovrij wordt Shift: Antwerpen laat inwoners kennismaken met slimme vervoersmiddelen

In Antwerpen vindt zondag 'Antwerpen Shift' plaats, de opvolger van het mobiliteitsfestival 'Antwerpen Autovrij'. Op verschillende plekken in de binnenstad kunnen inwoners alternatieve vervoersmiddelen leren kennen en uittesten.

Verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel weren vandaag de auto uit het centrum. Ook Antwerpen doet naar jaarlijkse gewoonte mee. Al veranderde de naam van het evenement wel van ‘Antwerpen Autovrij’ naar 'Antwerpen shift'.

Mentaliteitswijziging

"Dit gaat veel meer over een mentaliteitswijziging, een 'shift', dan simpelweg een dagje dat de stad autovrij is", zegt mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). "We willen de mensen laten nadenken over hun mobiliteitsgedrag."

Die mentaliteitsshift bij de Antwerpenaren is volgens de schepen al volop bezig, ook door corona. "We veranderen van werkplek, door meer thuis te werken. Ook het moment waarop we gaan werken verandert, wat zorgt voor een meer gespreide mobiliteit. We kiezen voor andere vervoersmiddelen, denk maar aan de elektrische fiets of de deelstep."

Corona

Tijdens ‘Antwerpen Shift’ wordt er dit jaar ook rekening gehouden met de coronamaatregelen. Zo zullen de dertigtal kraampjes van mobiliteitspartners niet samen op de Groenplaats staan, maar verspreid zijn over de binnenstad. Er werden ook twee fietsroutes uitgestippeld langs bezienswaardigheden in de stad. Voor het eerst is er ook een specifiek B2B-programma, met mobiliteitsoplossingen voor bedrijven.

 

Meest gelezen