Belgisch Solar Team pakt nu ook Europese titel met zonnewagen

Het Belgische Agoria Solar Team heeft het Europees kampioenschap voor zonnewagens gewonnen. Op het circuit van Zolder legde het Leuvense team het meeste aantal rondjes af. 

Het Belgische Solar Team heeft na de wereldtitel nu ook de Europese titel voor zonnewagens binnengehaald. Het Leuvense team legde op het circuit van Zolder in 24 uur het meeste aantal rondjes af. Aan de wedstrijd namen elf zonnewagens uit vier verschillende landen deel.  Voor het eerst kwam de ploeg met twee wagens aan de start.  Ook de tweede wagen deed het niet onaardig en eindigde zesde. 

Derde overwinning op een rij

De overwinning op het Europees kampioenschap is de derde overwinning op een rij voor het Belgische team. In 2018 pakte het de zege in Chili. Vorig jaar werden ze wereldkampioen tijdens de World Solar Challenge en dit weekend kwam daar nog eens de Europese titel bovenop.  De sfeer in het team was dan euforisch. "Euforie, fantastisch", omschreef teammanager Paul Van Hemeldonck de reactie.  "We hebben er dan ook keihard voor gewerkt, de voorbereiding liep goed.  En nu op naar de volgende uitdaging. Dat wordt de race in Zuid-Afrika in februari 2021".

Meest gelezen