Fietser voortaan koning in het centrum van Diest

Vanaf vandaag is het centrum van Diest een fietszone. Dat betekent dat de fietser voorrang heeft op het autoverkeer. De snelheid van de auto is er beperkt tot 30 kilometer per uur. 

Het centrum van Diest is voortaan een fietszone. Die werd ingehuldigd door Vlaams minister van minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) en burgemeester Christophe De Graef (Open Diest). De fietser heeft in de 89 centrumstraten voortaan voorrang op het autoverkeer. De auto mag niet inhalen in een fietszone en de snelheid is er beperkt tot 30 kilometer per uur.

Veiligheid staat voorop in fietszone

"Diest is een scholenstad; er komen per dag 8.000 kinderen naar school en om die reden hebben we gekozen om van het centrum een fietszone te maken", zegt burgemeester Christophe De Graef.  "Verkeersveiligheid is een hoofdthema van het stadsbestuur en met een fietszone scheppen we duidelijkheid wie waar mag rijden, zonder dat het een kriskras van verkeer wordt", voegt de burgemeester er nog aan toe.

Er volgen controles op snelheid

"We hebben de voorbije zes weken heel veel controles gedaan. In de binnenstad vielen de resultaten goed mee. Enkel de Schaffensestraat was een uitzondering en daar zullen we nog enkele structurele maatregelen nemen zoals wegversmallingen", besluit burgemeester De Graef. Er wordt ook nog gewerkt aan een nieuw mobiliteitsplan dat wellicht tegen het einde van het jaar klaar zal zijn.

Meest gelezen