Reservatiesysteem op Hasselt Kermis al na één dag afgevoerd

Dit weekend is Hasselt Kermis van start gegaan. Er zijn heel wat maatregelen genomen om alles coronaproof te laten verlopen. Maar het reservatiesysteem is al na één dag afgevoerd, omdat zaterdag één derde van de mensen die gereserveerd hadden niet is opgedaagd.

De kermis is opgedeeld in vijf zones, die elk maar 400 bezoekers op hetzelfde moment mogen hebben, er is een druktemeter en er was dus het reservatiesysteem. 6.000 mensen hadden gereserveerd voor zaterdag, maar één op de drie die gereserveerd hadden, daagde niet op, tot frustratie van de foorkramers. “Daardoor leek het op de druktemeter op onze website alsof de kermis volzet was, maar in realiteit was er wel nog vaak plaats over”, aldus burgemeester Steven Vandeput. “Deze no-shows werden grotendeels opgevangen door bezoekers die ter plaatse reserveerden." 

Zaterdagavond zaten stadsbestuur en foorkramers rond de tafel. Daar werd beslist om het reservatiesysteem te vervangen door het één-in-één-uit-principe. "De bezoekers kunnen in elke zone binnen tot de maximale capaciteit van 400 is bereikt.  Vanaf dan mogen er alleen bezoekers bij als anderen de zone verlaten. Het kan zijn dat daardoor even moet gewacht worden, maar mensen kunnen net zo goed eerst naar een andere zone gaan," aldus burgemeester Vandeput. 

Zondagnamiddag was bij de foorkramers te horen dat het nog altijd abnormaal rustig was, ondanks het mooie weer. Het stadsbestuur van zijn kant, blijft evalueren en zal opnieuw bijsturen mocht dat nodig blijken.

Meest gelezen