Nicolas Maeterlinck

Vermiste jongen Ilias (12) gezond en wel teruggevonden, oom opgepakt op verdenking van ontvoering

De vermiste jongen Ilias uit Mortsel is in goede gezondheid teruggevonden in Steenkerke in de provincie Henegouwen in de aanwezigheid van zijn oom (26). Dat bevestigt het parket van Antwerpen aan VRT NWS. De oom van de jongen is opgepakt op verdenking van ontvoering. De 12-jarige jongen was sinds donderdagochtend vermist.

De 12-jarige Ilias woont in Mortsel en is daar donderdag rond 8 uur met de fiets vertrokken naar zijn school in Edegem. Daar hebben ooggetuigen hem gezien. Hij is niet binnen gegaan op school, maar is daarna verder gefietst. Hij werd voor het laatst opgemerkt aan een tankstation in Wilrijk.

Het onderzoek van de politie richtte zich sinds kort op de lievelingsoom van de jongen. Intussen blijkt hij ook in aanwezigheid van die oom te zijn teruggevonden. "Er zijn een aantal onderzoeksdaden en huiszoekingen verricht in het kader van het onderzoek", meldt het parket. "Die hebben ertoe geleid dat de jongen kon worden gelokaliseerd."

De precieze omstandigheden die tot de verdwijning hebben geleid worden onderzocht. "De oom is opgepakt, wordt nu verhoord en zal later voor de onderzoeksrechter geleid worden." Hij wordt verdacht van ontvoering. Volgens onze informatie zijn er aanwijzingen dat de man geradicaliseerd was, al is hij nooit veroordeeld.

Waarom is de foto van Ilias nu wazig?
Nu de jongen is teruggevonden, brengen we hem als minderjarige niet meer herkenbaar in beeld.

Bekijk hieronder de laatste stand van zaken vanuit Mortsel door Dominique de Graaf in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen