Amateurvoetbal getroffen door corona: verschillende wedstrijden uitgesteld

Bij VK Linden stond normaal gezien dit weekend het duel tegen Hoegaarden op het programma, maar die wedstrijd is uitgesteld omdat één van de spelers van Linden besmet bleek te zijn met het coronavirus. Ook andere clubs zitten met dezelfde problemen.

Het coronavirus treft ook het amateurvoetbal. Zo heeft eersteprovincialeclub Linden de wedstrijden van zowel de eerste als de tweede ploeg afgelopen weekend moeten uitstellen. 

Bij een speler die uit blessure terug kwam, werd corona vastgesteld. Hij had samen met de rest van de ploeg getraind en daarom werd de ploeg in quarantaine geplaatst, zegt secretaris Bart Verbiest: " We hebben onmiddellijk het initiatief genomen om alle spelers die met hem gespeeld hebben te laten testen. De meeste hebben hun resultaat en dat is bij iedereen negatief, dus voorlopig blijft het bij deze ene besmetting. Voor ons is dat natuurlijk ook een aderlating. De derby tegen Hoegaarden missen, dat kost ons wel wat publiek en omzet voor de clubkas natuurlijk, zeker omdat de inhaalwedstrijd op een woensdagavond zal gespeeld worden, dan komt er minder publiek dan op een zondagmiddag."

Voetbal Vlaanderen aan zet

"Voor de amateurclubs is het niet gemakkelijk", zegt Bart Verbiest. "Vele clubs zijn getroffen en we werken allemaal op vrijwillige basis.  Dus voor ons is het onmogelijk om elke week van alle medewerkers en spelers te verwachten dat ze een coronatest laten afnemen. Hoe het verder moet is voor ons een grote vraag. We hopen dat Voetbal Vlaanderen tijdig de juiste maatregelen neemt, maar wat die best zijn, dat is ook voor ons niet duidelijk."

Linden is geen alleenstaand geval, want ook de wedstrijden van Machelen, Moorsel, Hoeilaart, Sterrebeek en Kampenhout werden uitgesteld omwille van coronabesmettingen.

Meest gelezen