Jonas Roosens

Antwerpse politie vat verschillende snelheidsduivels: "Acties voor veilig verkeer blijven nodig"

De Antwerpse politie heeft het voorbije weekend verschillende snelheidsduivels gevat. Er waren onder meer controles aan de Emiel Vloorstraat op het Kiel en in de Maccabilaan in Hoboken. Ondanks de afgelopen autovrije zondag reden toch veel bestuurders te snel. "Er werden snelheden gehaald van boven de 100 km/uur waar je maar 50 mag", vertelt woordvoerder Willem Migom. 

De Antwerpse politie heeft het voorbije weekend verschillende snelheidsduivels gevat. Ondanks de autovrije zondag en allerlei acties die ons lieten nadenken over het verkeer, reden er toch 127 van de 700 gecontroleerde bestuurders te snel. "Dat toont aan dat controles nodig blijven en dat acties voor een veilig verkeer noodzakelijk zijn", zegt woordvoerder Willem Migom.

"Heel wat passerende bestuurders reden te snel. Dat toont aan dat controles nodig blijven."

Willem Migom, woordvoerder Politie Antwerpen

De politie controleerde onder meer aan de Emiel Vloorstraat op het Kiel en in de Maccabilaan in Hoboken. "Het viel op dat er daar heel wat passerende bestuurders te snel reden. Er werden snelheden gehaald van meer dan 100 kilometer per uur waar je maar 50 mag rijden." Ook op de Noordersingel reed iemand aan 109 kilometer per uur waar je 70 mag. De man moest zijn rijbewijs inleveren. 

Daarnaast schreef de politie ook enkele boetes uit voor het negeren van rode stoplichten en voor overtredingen door vrachtvervoer. 

Meest gelezen