22 studenten van het Europacollege in Brugge testen positief op corona, 350 studenten in quarantaine

Vorige week testten 22 studenten van het Europacollege in Brugge positief op het coronavirus. Alle 350 studenten, verspreid over 7 studentenhuizen, zitten sinds dit weekend voor 2 weken in quarantaine. Alle lessen van het Europacollege verlopen momenteel online.

De studenten mogen alleen hun kamer verlaten om boodschappen te doen. De Brugse politie zal hier streng op toezien en meteen optreden bij een overtreding. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V): “Ik riep zondagavond onze lokale crisiscel samen. We hebben onmiddellijk overlegd hoe we deze lokale uitbraak kunnen indijken. Voor hun eigen welzijn, maar ook voor dat van alle Bruggelingen, roep ik alle studenten van het Europacollege op om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de strikte maatregelen van 14 dagen quarantaine te houden. Overtredingen zullen we absoluut niet tolereren, we geven boetes van 250 euro.”

Veiligheid

Federica Mogherini, rector van het Europacollege vindt het logisch dat gezondheid primeert: “Veiligheid is prioritair, niet alleen van de studenten en de medewerkers, maar ook van alle inwoners van Brugge. We hebben onmiddellijk alle voorzorgsmaatregelen genomen om de verspreiding in te dijken, alle contacten te traceren en alle studenten te testen. We werken hiervoor nauw samen met het stadsbestuur. Ik ben de burgemeester en de stadsdiensten dan ook bijzonder dankbaar voor de goede samenwerking. Ik ben ervan overtuigd dat onze studenten hun verantwoordelijkheid zullen opnemen en ook in deze moeilijke omstandigheden respect zullen opbrengen voor de stad waarin ze verblijven.”

Meest gelezen