Het team achter "Succession" vierde op afstand samen.
2020 Invision

"Succession" en "Schitt's Creek" aan de haal met de meeste en belangrijkste (virtuele) Emmy's

"Succession" en "Schitt's Creek" zijn de grote winnaars van de Emmy Awards, de belangrijkste tv-prijzen die deze keer door corona digitaal werden georganiseerd. De populaire sitcom "Schitt's Creek" ging aan de haal met álle (zeven) Emmy's in de categorie comedy. De felbegeerde Emmy voor beste dramaserie was voor "Succession". 

"Succession" vertelt hoe de kinderen van een ouder wordende mediamagnaat vechten om de controle over zijn imperium. De HBO-serie haalde het van een aantal zwaargewichten die al vaker in de prijzen waren gevallen, zoals "The handmaid's tale", "The crown", "Stranger things" en "Better call Saul"

"Succession" rijfde ook enkele andere prestigieuze onderscheidingen binnen. Zo werd Jeremy Strong verkozen tot beste acteur en Andrij Parekh tot beste regisseur.

In de categorie comedy werd "Schitt's Creek" (foto onder) de grote winnaar. De comedyshow sleepte maar liefst zeven Emmy's in de wacht, onder meer voor beste comedy, beste comedy-actrice (Catharine O'Hara) en beste acteur (Eugene Levy). De Netflix-serie draait rond de rijke familie Rose, die haar vermogen verliest en in een motel moet gaan wonen, in een stadje dat ze ooit voor de grap kochten. 

2020 Invision

De HBO-serie "Watchmen" werd bekroond met elf grote en kleinere Emmy’s, waaronder de prijs voor beste miniserie. Een mager prijsbeestje uiteindelijk, want de reeks was maar liefst 26 keer genomineerd. In "Watchmen" proberen gemaskerde superhelden en burgerwachten een revolutie te veroorzaken.

Regina King (foto onder) won de prijs voor beste actrice en bracht een eerbetoon aan de dit weekend overleden opperrechter Ruth Bader Ginsburg. King riep iedereen op zich te registreren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van begin november.

2020 Invision

De komische Amazon-serie "The marvelous mrs. Maisel" was goed voor vier Emmy’s. Zendaya (24) won als jongste ooit de prijs voor beste actrice in een dramaserie voor haar rol in "Euphoria".

De Netflix-serie "Ozark" greep naast de belangrijkste prijzen, maar actrice Julia Garner kreeg wel voor het tweede jaar op rij de Emmy voor beste bijrol in een dramaserie.

De Amerikaanse tv-prijzen werden voor de 72e keer uitgereikt. Door de coronapandemie was het een editie zonder rode loper en zonder een zaal vol tv-sterren. Presentator Jimmy Kimmel praatte dan maar met levensgrote kartonnen pancartes van een aantal celebrity's.

Jimmy Kimmel (midden) praatte de show aan elkaar.
2020 Invision

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de Emmy Awards:

Video player inladen...

Meest gelezen