PxHere

Facebookpagina Tiense lingeriezaak afgesloten wegens "te pikante foto's"

De Facebookpagina van lingeriezaak La Vie en Rose uit Tienen werd begin juli offline gehaald. Dat gebeurde nadat de eigenares een foto had gepost die volgens Facebook "adult content" bevatte en dus niet door de beugel kon. 

"Naar aanleiding van de verjaardag van mijn dochter heb ik op de Facebookpagina van mijn zaak een foto gepost om te melden dat de lingeriewinkel niet open zou zijn", begint Sabrina haar verhaal. "Een dag later merk ik dat mijn pagina geblokkeerd werd omwille van geplaatste 'adult content'. Ik viel van mijn stoel. Op geen enkele foto die ik de voorbije jaren heb gepost is een tepel of te veel bloot te zien. Ik denk dat er op Facebook veel andere foto's opduiken waar je meer bloot ziet." 

Tot op vandaag weet ik nog altijd niet waarom mijn pagina werd afgesloten

Sabrina, eigenares lingeriewinkel Tienen

Sinds begin juli probeerde Sabrina via tientallen mails en berichtjes te weten te komen waarom Facebook de pagina blokkeerde. "Op alle mogelijke manieren probeer ik uit zoeken wat precies het probleem is", verduidelijkt Sabrina. "Maar tot op vandaag weet ik dat nog altijd niet. Wel kreeg ik de mededeling dat mijn pagina onherroepelijk wordt afgesloten. Dit is toch te belachelijk voor woorden. Ik had heel wat volgers op mijn Facebookpagina. De dag van vandaag kan je helaas moeilijk zonder sociale media, dat heb ik vooral gemerkt tijdens de lockdown. Ik heb nu een nieuwe, gratis Facebookpagina opgericht in de hoop dat deze wel mag blijven." 

Foto: Radio 2

Meest gelezen