Horeca in grote delen van Nederland moeten dicht om 1 uur

Horecagelegenheden in de Nederlandse Randstad moeten eerder sluiten. Zondagavond zijn de strengere maatregelen ingegaan om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Vanaf middernacht mogen geen nieuwe klanten meer binnen, een uur later gaan cafés en restaurants dicht. 

Het aantal besmettingen neemt in de Randstad fors toe, vooral in de leeftijdscategorie van studenten. De regering maakte daarom vrijdag bekend dat horecagelegenheden in de regio's rond Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden, Haarlem en Utrecht met ingang van zondag om middernacht de deuren eerder moeten sluiten.

De maatregelen gelden voor veiligheidsregio's Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands-Midden. In deze zes risicogebieden is het aantal besmettingen met het coronavirus snel toegenomen. Zo snel dat ze nu als "zorgelijk" gelden, de op een na hoogste alarmfase in Nederland.

Meest gelezen