K3 in Wijnegem Shopping Center voor opnames film: “Normaal moesten we in Egypte zitten”

De zangeressen van K3 hebben opnames gemaakt voor hun nieuwe film ‘Dans van de Farao’ in het shoppingcenter van Wijnegem. Daarbij was ook een coronamanager aanwezig: “Ze meet aan het begin van de draaidag onze temperatuur en grijpt in als we te dicht staan”, klinkt het bij de K3’tjes.

Veel bedrijvigheid in het shoppingcenter van Wijnegem zondagavond, want de zangeressen van K3 namen er enkele scènes van hun nieuwe film ‘Dans met de Farao’ op. In die film geven de meisjes een optreden in een Egyptisch museum. Daar komen ze een Wenskat tegen en daarvan mogen ze alle drie een wens doen.

Marthe, de zwartharige van de drie, wenst dat ze alles kan kopen wat ze voor zichzelf wil. En om die specifieke scènes op te nemen, kozen de meisjes Wijnegem Shopping Center uit. “Ik ben opgegroeid hier in de buurt, dus bij slecht weer kwam ik hier geregeld binnenvallen”, lacht Marthe.

Het is echt aanpassen. Je mag elkaar niet meer aanraken dus zijn er heel wat dingen in het scenario aangepast

Klaasje, zangeres K3

De filmopnames verlopen iets anders dan verwacht en dat heeft alles te maken met het coronavirus. “Ik vind Wijnegem echt super leuk, maar normaal zouden we nu in Egypte zitten voor een paar dagen om verschillende scènes in te blikken en dat is toch wel een beetje jammer dat dit nu niet kan”, lacht Klaasje.

Niet alleen hun reisplannen werden geboycot door het coronavirus, ook de sfeer op de filmset is anders dan normaal. “Het is echt aanpassen. Je mag elkaar niet meer aanraken dus er zijn heel wat dingen in het scenario aangepast.”

Coronamanager

Op de set loopt ook een coronamanager rond om alles in de gaten te houden. “Ze meet ’s ochtends onze temperatuur”, zegt Klaasje. “Tijdens de filmopnames maakt ze er ons op attent als we ons mondmasker niet dragen of als we te dicht bij elkaar staan.”

Ondanks de strenge regels zal er geen mondmasker te zien zijn in de film. “We houden altijd anderhalve meter afstand van elkaar, maar door het cameraperspectief lijkt dat niet zo. We hebben dus een beetje valsgespeeld”, knipoogt Hanne.

‘Dans van de Farao’ zal in december in de bioscoopzalen te zien zijn.

Meest gelezen