Jonas Roosens

Schrik niet als je de komende vijf dagen een grote vlam ziet in Antwerpen, Total gaat "fakkelen"

Op de Scheldelaan in de Antwerpse haven is vanaf vandaag mogelijk een grote vlam te zien. Dat komt door een verhoogde fakkelactiviteit bij olieraffinaderij Total. Er is geen gevaar voor omwonenden.

Bij raffinaderij Total kan er vanaf vandaag een verhoogde fakkelactiviteit zijn. Dat komt door een groot onderhoud en de verbetering van de energie-efficiëntie op twee productie-eenheden van olieraffinaderij Total.

Op grote hoogte

"Fakkelen" is een veiligheidsprocedure waarbij gassen uit de installatie via een grote fakkel verbrand worden. De verbranding gebeurt op een veilige manier en op grote hoogte. Er is geen gevaar voor de installaties of voor de omgeving. 

Oproepen brandweer

De Antwerpse brandweer kreeg in het verleden regelmatig oproepen van mensen die zich zorgen maakten over een grote vlam of rookpluim in de haven.  Ook dan ging het in de meeste gevallen om fakkelen bij bedrijven als Total of BASF. 

Meest gelezen