Sophie Kip

Na maanden van politiek gewoel heeft Verviers een nieuwe burgemeester

In Verviers is maandag een nieuwe coalitie geïnstalleerd. Na maanden van politiek getouwtrek komt er in de Luikse stad een nieuwe bewindsploeg onder leiding van Jean-François Istasse (PS). Muriel Targnion is burgemeester af.

De nieuwe meerderheid van PS, MR, cdH en de lokale lijst Nouveau Verviers schaarde zich maandagavond achter een motie van wantrouwen tegen het schepencollege en individuele moties van wantrouwen tegen Targnion, OCMW-voorzitter Hassan Aydin (PS) en derde schepen Sophie Lambert (PS).

Lambert en Aydin werden meteen heropgevist. De individuele moties tegen hen vormden slechts onderdeel van een juridisch manoeuvre om Istasse als nieuwe burgemeester te benoemen. Targnion kondigde prompt aan dat ze naar de Raad van State stapt. Oppositiepartij Ecolo gaat dan weer klacht indienen bij Waals minister van Lokale Besturen Pierre-Yves Dermagne.

Verviers verzeilde in een politieke impasse als gevolg van een aanslepende ruzie tussen Targnion en de OCMW-voorzitter. Targnion werd daarbij uit de PS gezet.

Meest gelezen