Nicolas Maeterlinck

OLVE-college in Edegem ondersteunt leerlingen rond verdwijning Ilias: "Iedereen is bezorgd geweest en daar moeten we aandacht aan geven"

Het OLVE-college in Edegem besteedt vandaag extra aandacht aan de verdwijning van de 12-jarige Ilias. De jongen uit Mortsel werd zondag goed en wel teruggevonden, maar op zijn school zindert de zaak nog na. Samen met de dienst slachtofferhulp van de politie ondersteunt de school de leerlingen die nog met vragen zitten. Ilias zelf blijft nog even thuis. "Voor hem is er een periode van rust ingelast om alles even op een rijtje te zetten", aldus directeur Marc Van Eester.

In het OLVE-college in Edegem wordt vandaag nog extra aandacht besteed aan de verdwijning van de 12-jarige Ilias. De jongen uit Mortsel verdween afgelopen donderdag nadat hij met zijn fiets naar school was vertrokken. Zondag werd hij goed en wel teruggevonden in de Waalse gemeente Steenkerke, in het bijzijn van zijn oom. 

Slachtofferhulp

Op de school van Ilias zindert de zaak nog na.  De verdwijning van de jongen heeft ook op medeleerlingen een serieuze impact gehad. Daarom ontfermt de school zich vandaag over leerlingen die nog met vragen zitten. Vermoedelijk zijn dat vooral klasgenoten van Ilias of zijn zus. "De leerlingen zijn bezorgd geweest en daar moeten we aandacht aan geven", zegt directeur Marc Van Eester.

De dienst slachtofferhulp van de politie geeft ons goede raad. Zo kunnen we op de juiste manier met onze leerlingen omgaan.

Marc Van Eester, directeur OLVE-college Edegem

De school krijgt daarbij ondersteuning van de dienst slachtofferhulp van de politie. "We zijn heel blij met die steun. Zij geven ons goede raad en zorgen ervoor dat we op de juiste manier met de leerlingen omgaan." Ook voor de leerkrachten is er vanavond nog een extra infomoment gepland. 

Periode van rust

Voor Ilias zelf zal er ook extra begeleiding zijn, maar voorlopig zal hij nog even thuisblijven. "Er is voor hem een periode van rust ingelast om alles even op een rijtje te zetten", aldus Van Eester. De school bereidt zich wel al voor op zijn terugkeer. "De eerste stap door de schoolpoort moet voor zo'n jongen toch heel wat betekenen. Iedereen zal nieuwsgierig zijn, maar we zullen de heisa tot een minimum proberen beperken. We willen het voor de jongen niet moeilijker maken dan het al is", klinkt het.

Meest gelezen