Video player inladen...

Legendarische "Toppop" wordt 50: duik mee in het archief met presentator Ad Visser: "Fantastisch van begin tot eind"

Exact 50 jaar geleden, op 22 september 1970 zond de AVRO de eerste keer "Toppop" uit, het eerste wekelijkse muziekprogramma op de Nederlandse televisie. Het programma liep tot juni 1988 en verschillende wereldsterren kwamen er hun hits playbacken. Presentator Ad Visser was er vanaf het begin bij en zou het programma 15 jaar lang presenteren. Hij is nog altijd erg enthousiast over die periode en heeft er veel mooie herinneringen aan overgehouden.

Als we Ad Visser (73) bellen via videochat blijkt de man zo goed als geen haar veranderd. Zijn krullende wilde haren zijn alleen witgrijs geworden, verder lijken de jaren geen vat op de man te hebben gehad. Hij blijkt nog steeds een rusteloos woelwater die tijdens het videobellen lustig met zijn camera over en weer beweegt "helemaal toppopstijl!"

Visser is verder nog altijd even rad van tong en haalt aan een sneltempo herinneringen op aan het legendarische programma. Duik even mee in de wereld van de popmuziek van de jaren 70 en 80 en in het onwaarschijnlijke archief van "Toppop" in onderstaande video.

Video player inladen...

In Nederland zijn ze al een tijdje aan de gang met het vieren van de 50e verjaardag van het programma. Op de website van Avrotros kan je de serie "Het beste van 50 jaar Toppop" helemaal bekijken.

Meest gelezen