Provincie Oost-Vlaanderen geeft cultuursector duwtje in de rug "We stellen met plezier onze domeinen ter beschikking"

Omdat de cultuursector het zwaar te verduren heeft door de coronacrisis, willen de provinciale domeinen in Oost-Vlaanderen de cultuursector een handje helpen. Vanaf donderdag stellen ze hun domeinen en accommodaties ter beschikking van culturele verenigingen. Gratis of aan een laag tarief. De maatregel geldt tot het einde van het jaar.

Verenigingen die in de problemen zitten voor toekomstige voorstellingen, mogen vanaf het einde van de week aankloppen bij de provincie. "We weten dat de cultuur- en evenementensector echt wel te lijden (gehad) heeft onder de coronacrisis," legt gedeputeerde Annemie Charlier uit, "Iedereen die denkt dat ze een dans- of toneelvoorstelling kunnen uitvoeren op onze domeinen of in de accommodaties van de provincie, die mogen dat altijd komen vragen."  

Gratis of goedkoop

Het kan bijvoorbeeld gaan om voorstellingen of evenementen waarvoor er op hun eigen locatie niet genoeg plaats is om alles coronaveilig te laten verlopen.  Ze kunnen de domeinen of accommodaties gratis of tegen een heel laag tarief gebruiken. Het zal ondermeer kunnen in het domein Puyenbroeck in Wachtebeke, het strand van De Gavers in Geraardsbergen en de buitenterreinen van Het Leen in Eeklo. De maatregel geldt tot het einde van het jaar. 

Meest gelezen