Schietincident Antwerpse Linkeroever: “Auto vertrok met gierende banden en toen hoorden we schoten”

Op Linkeroever in Antwerpen is er zondagavond een schietincident geweest. Er zou geschoten zijn op een auto. Het labo van de federale politie deed een sporenonderzoek. Het is niet duidelijk of het schietincident verband houdt met het drugsgeweld waarmee Antwerpen al een hele tijd kampt.

Het incident vond plaats op de Galgenweellaan, ter hoogte van de Vlaamshoofdlaan op Linkeroever in Antwerpen. “We zaten TV te kijken en hoorden een auto vertrekken met piepende banden”, vertelt een buurtbewoonster. “Meteen daarna hoorden we dat er zo’n vier of vijf schoten gelost werden. Mijn man zag dat er van de zijkant van de baan naar een auto werd geschoten. Meteen daarna gingen de daders, die met drie waren, lopen en de auto is ook vertrokken.”

Speurhond

Op de straat en op een fietspad tussen de straat en het Galgenweel lagen verschillende kogelhulzen.  Het labo van de federale politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek en ook een speurhond van de federale politie werd ingezet om de buurt uit te kammen. 

De politie bleef tot na middernacht ter plaatse en tot die tijd bleef ook de Galgenweellaan afgesloten.  Het is niet duidelijk of het schietincident van zondagavond verband houdt met het drugsgeweld waarmee Antwerpen al een hele tijd kampt.

Meest gelezen