Scouts Kampenhout in quarantaine in parochiezaal: "Het is hier precies een kamp"

Vijftien leden van de scoutsleiding van Nederokkerzeel zitten zeker tot maandag in quarantaine in de parochiezaal van Kampenhout. Een van de leiders raakte besmet met het coronavirus. 

De scoutsleiding van Nederokkerzeel, deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Kampenhout, was in het plaatselijke scoutslokaal samengekomen om de startdag van zondag voor te bereiden. "Een van hen kreeg donderdag van zijn vriendin te horen dat ze besmet was en keerde huiswaarts", zegt burgemeester Kris Leaerts (Team Burgemeester). "Op advies van het team COVID-19 van eerstelijnszone BraViO hebben we vrijdagavond beslist om de groep samen te houden. Het gaat om vijftien mensen."

Douche en wifi

Zij werden ondergebracht in de naburige parochiezaal. "Daar is meer comfort, met het oog op de overnachtingen. Inmiddels hebben we een douchewagen laten aanrukken en is er wifi geïnstalleerd. De leiders beginnen vandaag aan een nieuw studiejaar en moeten de lessen digitaal kunnen volgen."

De burgemeester stelt dat het om een voorzorgsmaatregel gaat en dat niemand van de groep ziek is. "De scoutsleden zijn inmiddels getest en maandag kennen we de resultaten. Bij positieve gevallen beslissen we of de betrokkenen naar huis worden gestuurd dan wel of ze nog een tijdje in hun huidige verblijfplaats moeten blijven. In principe kunnen we die beslissing opleggen, maar alles gebeurt in overleg."

Het is mooi weer, we zijn hier met onze vrienden dus het is hier wel leuk.

De jongeren die in quarantaine zitten maken er het beste van en klinken optimistisch: "Het is hier precies een kamp, We hebben de indruk dat iedereen zich hier wel amuseert en zich kan bezig houden.  Sommige ouders koken voor ons, anderen gaan voor ons naar de winkel zodat we zelf kunnen koken. Gelukkig is het mooi weer, we zijn hier met onze vrienden, dus het is hier wel leuk."

Bekijk hieronder het verslag uit “Het Journaal”:

Video player inladen...

Meest gelezen