Belga

Stad Antwerpen investeert 40 miljoen in gezonde maaltijden op school

De Stad Antwerpen maakt de komende vier jaar 40 miljoen euro vrij voor gezonde maaltijden in het basisonderwijs. "We gaan niet terug naar de verplichte warme kost in de refter. Elke school kan zelf een keuze maken: denk aan een ontbijt, een tussendoortje of verse soep met brood ", zegt schepen Jinnih Beels (SP.A) op Radio 2 Antwerpen.

De Stad Antwerpen investeert de komende vier jaar 40 miljoen euro in gezonde maaltijden, dat schrijft de krant De Standaard. "We willen inderdaad al onze kinderen in het basisonderwijs een voedzame maaltijd voorschotelen. Dit geldt voor alle onderwijsnetten in de stad", zegt schepen Jinnih Beels (SP.A) in "Start Je Dag". "Je hoeft daarbij niet meteen te denken aan de warme maaltijden in de refter. Dat kan, maar elke school kiest zelf een formule voor een maaltijd op maat: een ontbijt, een gezond tussendoortje, verse soep of een boterham tijdens de middag."

Obesitas en slecht gebit

Met het project wil de Stad Antwerpen inspelen op verschillende maatschappelijke noden. "Er zijn uiteraard ouders die het financieel moeilijker hebben, maar het gratis-verhaal is voor ons niet het belangrijkste. Er zijn ook tweeverdieners die geen tijd hebben om een gezonde lunch te bereiden", zegt Beels. "We willen kinderen met dit project bewust maken van duurzame en gezonde voeding. We hopen op die manier ook de ouders bereiken. Er zijn te veel kinderen met obesitas of een slecht gebit.  Met de gezonde maaltijden op school boeken we gezondheidswinsten op lange termijn."

Meest gelezen