Jonas Roosens

Studenten verpleegkunde aan KdG versterken triagepost Antwerpen Noord

Studenten verpleegkunde aan de Karel de Grote Hogeschool starten het nieuwe academiejaar onmiddellijk met een stage. Ze zullen een handje toesteken op de triagepost voor COVID-19 in Antwerpen Noord. De triageposten ondervinden een stijgende druk en kunnen de hulp goed gebruiken. "Onze studenten zijn alvast heel geïnteresseerd en beginnen met plezier aan de stage", zegt stagecoördinator Véronique Fromont. 

Enkele studenten verpleegkunde aan de Karel de Grote Hogeschool starten het nieuwe academiejaar vandaag niet in de aula of met een online les. Wel zullen ze meedraaien op de triagepost voor COVID-19 in Antwerpen Noord.

Stijgende druk op triageposten

De druk op triageposten stijgt nu er steeds meer mensen een coronatest moeten laten afnemen. Ze kunnen de hulp van studenten dus goed gebruiken, zegt stagecoördinator Véronique Fromont. De KdG zet haar studenten in op vraag van een oud-studente die de triagepost Noord coördineert.

Onze studenten zullen testen afnemen bij mensen die doorverwezen zijn door hun huisarts. Ze hebben er zin in.

Véronique Fromont, stagecoördinator KdG

"Door studenten stage te laten lopen in de triagepost kunnen we structureel een bijdrage leveren", vertelt Fromont. "Onze studenten zullen testen afnemen bij mensen die doorverwezen zijn door hun huisarts. Dat zijn mensen die uit een rode zone komen of symptomen van corona vertonen." 

Win-win

Voorlopig zijn het twee flex-studenten die dagelijks een handje zullen toesteken. Zij hebben minder les en kunnen dit probleemloos combineren. De reguliere studenten zullen vanaf 5 oktober mee de triageposten versterken. "Onze studenten zijn alvast enorm geïnteresseerd en beginnen met plezier aan deze stage", klinkt het. "Het is een win-win-situatie."

In het weekend lopen de studenten mee met de huisartsen en ondersteunen ze bij de vele consultaties. De triagepost kan al zeker tot eind december rekenen op de hulp van de studenten.

 

Meest gelezen