Belga Image

UAntwerpen verwelkomt meer studenten dan vorig jaar: "Ondanks corona toch een stijging" 

De Universiteit Antwerpen verwelkomt dit academiejaar meer studenten dan vorig jaar. Het nieuwe academiejaar gaat vandaag van start en de stijgende inschrijvingen komen in deze coronatijden als een opluchting. "De inschrijvingsperiode kwam pas laat op gang, maar het is allemaal goed gekomen", zegt woordvoerder Peter De Meyer. 

Met de start van het nieuwe academiejaar verwelkomt de Universiteit Antwerpen vandaag meer studenten dan vorig jaar. Hoewel de inschrijvingscijfers nog niet definitief zijn, merkt de universiteit alvast een stijging bij de opleidingen geneeskunde, biomedische wetenschappen, architectuur en sociaaleconomische wetenschappen.

We zijn heel blij dat we erop vooruitgaan in deze tijden.

Peter De Meyer, woordvoerder Universiteit Antwerpen

Ook zijn er tegenover vorig jaar meer studenten die zich voor het eerst inschrijven binnen het hoger onderwijs. "We zijn heel blij dat we nieuwe studenten kunnen verwelkomen en dat we erop vooruitgaan, zeker in deze tijden", vertelt woordvoerder Peter De Meyer. Ook Rector Herman Van Goethem laat weten dat hij tevreden is met deze groei.

Inschrijvingsperiode kwam laat op gang

Toekomstige studenten konden zich door corona alleen digitaal inschrijven. Ook vonden de ijkingstoetsen en de toelatingsexamens pas eind augustus plaats. "Daardoor kwamen de aanmeldingen pas laat op gang", aldus De Meyer. "De voorbije weken was het voor ons dus even bang afwachten. " De positieve inschrijvingscijfers komen nu als een opluchting. 

In totaal stroomden er bij zes van de negen faculteiten meer inschrijvingen binnen. Enkele andere opleidingen trekken dan weer minder studenten. Farmaceutische wetenschappen, toegepaste ingenieurswetenschappen, revalidatiewetenschappen en diergeneeskunde deden het bijvoorbeeld minder goed. Een verklaring hiervoor heeft de universiteit niet. "Dat is altijd wat giswerk", klinkt het.

Meest gelezen