Ammoniaklek bij fruitveiling Zellik gedicht: "Ventilatiewagen zorgt voor verluchting grote loods" 

In Zellik was er vanmorgen een ammoniaklek bij fruitveiling Belorta. Een aannemer was er op het dak aan het werk en heeft bij slijpwerken per ongeluk een ammoniakleiding geraakt. Het lek is gedicht, maar nu moet alles nog goed geventileerd worden. Niemand raakte gewond.

Bij fruitveiling Belorta in Zellik bij Asse, was er vanmorgen een  ammoniaklek.  Bij slijpwerken op het dak werd per ongeluk een leiding geraakt. De dakwerkers hebben zichzelf meteen in veiligheid gebracht en de veiling is ook ontruimd. De brandweer kwam massaal ter plaatse om het lek te dichten, en dat heeft een tijdje geduurd: "Het lek is ondertussen gedicht en de afwerking gebeurt door een gespecialiseerde firma", zegt Alain Habils van de brandweer.

Verluchten

"Nu zijn we vooral geconcentreerd op het verluchten van de grote loods want het is een vrij grote ruimte om verlucht te krijgen. Dat is iets wat mij met onze klassieke brandweermiddelen niet kunnen en waarvoor we een beroep gedaan hebben op de brandweer van Audi Brussels. Die hebben een groot ventilatietoestel naar Zellik gebracht om ons daarbij te helpen." aldus nog Habils.

Meest gelezen