Radio 2

BK wielrennen in Anzegem zonder publiek, wel met vips: “Ons scenario is 9 keer veranderd”

Feest in Anzegem vandaag: het BK wielrennen wordt dan toch georganiseerd. Normaal gezien ging de wedstrijd in juni plaatsvinden. De burgemeester riep op om de koers op televisie te bekijken en niet af te zakken naar Anzegem. Er wordt wel een vipevenement georganiseerd met 400 genodigden. 

De vipzalen zijn sfeervol ingericht in de oude gebouwen van textielfabriek Escolys in Anzegem. Voor je het vipdorp binnen stapt word je koorts gemeten. Het was een huzarenstukje om het toch georganiseerd te krijgen, zegt Frans Soete. “We hebben 9 keer ons scenario moeten veranderen. Het schommelde telkens van 100 tot 400 personen. 2 weken geleden was het eindelijk definitief: 200 personen binnen, 400 buiten.”

Vast nummer

Iedereen zit aan genummerde tafels en stoelen. “Ze mogen enkel van hun stoel om naar het toilet te gaan of om naar de koers te gaan kijken. Ook buiten hebben ze een plaats met hetzelfde nummer. Ze mogen niet naar de bar, ze worden bediend door leerlingen van de RHIZO-hotelschool", zegt de organisator.

Uit liefde voor de koers

Wielerfan en vip Joost Vandesteene is erg enthousiast. “Het eten was zeer lekker. Het gaat hier door uit liefde voor de koers. Want financieel zal dit niets opbrengen. Dankzij ons schitterend team en ons gemeentebestuur is het gelukt.”

Soete organiseert ook het vipevenement van de Textielprijs in Vichte, maar het verschil in deze coronacrisis is enorm, zegt hij. “Hier zijn we nu al 14 dagen aan het opbouwen. Voor 200 man! Niet te geloven aan wat je allemaal moet denken. Normaal doen we er 4 dagen over om het voor te bereiden voor 1.000 personen.”

Radio 2

Meest gelezen