Trouwpartij loopt uit de hand in Dilbeek: burgemeester neemt extra maatregelen bij trouwplechtigheden in het gemeentehuis

De burgemeester van Dilbeek Willy Segers (N-VA) is niet te spreken over een trouwpartij afgelopen vrijdag, waarbij de feestvierders het niet zo nauw namen met de coronamaatregelen eens ze uit het gemeentehuis waren. Hij kondigt daarom maatregelen aan.

Een huwelijk afgelopen vrijdagmiddag aan het gemeentehuis van Dilbeek is niet verlopen volgens de coronamaatregelen. Na de ceremonie verliet het koppel de achterkant van het gemeentehuis: "Er zijn daar dingen gebeurd die echt niet kunnen", zegt burgemeester Willy Segers. "Vrolijk ronddansen zonder rekening te houden met de regels, er werd arm in arm gelopen, veel mensen dicht bij mekaar. Dat is ook omstaanders opgevallen en er circuleren zelfs filmpjes over op sociale media. Dat kan ik niet appreciëren, ook omdat we alle koppels op voorhand in aanloop van hun huwelijk speciaal aanschrijven, om alle aanwezigen, familieleden en vrienden op coronamaatregelen te wijzen."

Ceremoniemeester

De feestvierders mogen zich binnenkort dan ook aan een pv verwachten. Maar het heeft ook gezorgd voor bijkomende maatregelen, zoals een ceremoniemeester op elke trouw. "We hebben naar aanleiding van dit voorval met het schepencollege de situatie bekeken, en we gaan extra aandacht geven dat de coronamaatregelen niet alleen in het gemeentehuis gelden, maar ook daarbuiten. En we gaan op voorhand dus vragen dat er vanuit de familie een persoon aangeduid wordt die instaat voor de goede orde buiten het gemeentehuis, en daarop kan aangesproken worden."

Meest gelezen