Duisburg wordt WK-dorp tijdens het WK wielrennen in 2021

Tijdens het WK wielrennen in september volgend jaar zullen de renners ook door Tervuren rijden. In deelgemeente Duisburg komt er een officieel WK-dorp. Ook de verenigingen van Tervuren worden daar bij betrokken.

Het WK wielrennen in 2021 wordt in Vlaanderen georganiseerd. De wegrit wordt gereden tussen Antwerpen en Leuven. En onderweg rijden de renners ook door Tervuren. In deelgemeente Duisburg wordt een WK-dorp gebouwd. 

Tour de France

Schepen van sport van Tervuren, Christine Tinlot is erg enthousiast: "Vorig jaar hadden wij al de doortocht van de Tour de France in Tervuren, dat was een fantastische gebeurtenis. En volgend jaar wordt Duisburg een officieel WK-dorp. Gedurende drie dagen zullen we de wielrenners zien passeren en er zal ook veel randanimatie zijn. Al onze verenigingen worden daar bij betrokken. Ik hoop dat er veel enthousiasme is bij iedereen om mee te doen."

Reclame voor de druivenstreek

De regio rond Tervuren zal tijdens het WK ook in beeld komen natuurlijk, en daar is schepen Tinlot erg blij mee: "Dat is goeie reclame voor de hele druivenstreek. Dat zal zeker impact hebben op het toerisme." 

Het WK wielrennen wordt gereden van 18 tot 26 september 2021.

Meest gelezen