Enkelingen verstoren veilig georganiseerd studentenfeest bij start academiejaar Uhasselt

Het studentenleven in Hasselt en Diepenbeek is gisteren rustig van start gegaan. Er waren geen incidenten. Maar in Diepenbeek mogen enkele leden van studentenclub De Klamme Hand wel een week lang de feesttent niet meer in omdat ze zich niet aan de coronarichtlijnen hielden. 

Enkele studenten op een studentenfeest in Diepenbeek, georganiseerd door de universiteit en studentenclub Hermes, gingen gisteren in de fout. Ze droegen hun mondmasker niet wanneer dat moest en gingen ook bij andere tafels staan om te praten.

Ze komen er een week niet meer in omdat ze het verbrodden voor de rest

Koen Santermans, Uhasselt

"Studentenclub Hermes had het evenement van gisteren veilig georganiseerd", zegt Koen Santermans van de Uhasselt. "Er was muziek, maar geen cantussen en er werd ook niet gedanst want dat mag natuurlijk niet.  Maar wij registreren iedereen en toen we zagen dat enkele studenten zich niet aan de coronamaatregelen hielden, hebben wij opgetreden. We hebben hen gevraagd de zaal te verlaten. Ze mogen ook een week lang niet meer de feesttent in", besluit Koen Santermans. 

Vijf weken lang organiseert de universiteit Hasselt feestactiviteiten voor de studenten aan de Fitlink in Diepenbeek. 

Niet één grote Student Take Off dit jaar maar enkele kleine omwille van corona

Habib El Ouakili, schepen van jeugd Hasselt

De feestelijke opening van het nieuwe academiejaar voor de Limburgse studenten, de traditionele Student Take Off, gaat ook dit jaar door. Maar wel in een aangepaste versie. Er komt geen groot feest op het Dusartplein in Hasselt, maar wel een aantal kleinere op de verschillende studentencampussen. Schepen van jeugd in Hasselt, Habib El Ouakili: "Wij brengen de Student Take Off dit jaar tegelijkertijd naar de hogescholen UCLL, PXL en de Uhasselt om een grote samenkomst in het centrum van Hasselt te vermijden. De optredens op de scholencampussen gaan ook beperkt zijn in tijd. En ook het aantal deelnemers is beperkt, om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen."

De Student Take off is dit jaar op 7 oktober

 

Meest gelezen