Ergste ochtendspits sinds 12 maart en daar zit volgens Frank Deboosere "erwtensoep" voor iets tussen

Voor het eerst een ochtendspits op de Belgische wegen van 200 kilometer file, en dat is van 12 maart - net voor de lockdown - geleden. Die spits heeft onder meer te maken met de lokaal dichte mist van vanochtend. Weerman Frank Deboosere spreekt van "erwtensoep".

Het is/was vooral in het noorden en het westen van het land vanochtend schrikken: lokaal hing een dichte mist met een zichtbaarheid van 50 meter of minder. "Dat is gewoonweg erwtensoep", omschrijft onze weerman Frank Deboosere.

"Het is rustig weer door weinig drukverschillen. De mist zal geleidelijk aan oplossen. Lokaal kan dat duren tot de middag of het begin van de namiddag. Daarna is het opnieuw aan de zon", aldus Deboosere.  En van die zon kunnen we maar best genieten.

(scrol voort onder de tweets)

Vandaag start namelijk ook de astronomische herfst, om 15.31 uur om precies te zijn. "Het lijkt alsof de weergoden de herfst een beetje volgen, want vannacht komen er wolken vanuit het zuidwesten en wordt het 10 graden. Morgen krijgen we al een paar buien cadeau. (...) En dan passeert er in de nacht van woensdag op donderdag een actief koudefront met donderdag temperaturen tot 19 graden."

 

HERBEKIJK hier "Het weer" met de temperaturen die een duik nemen:

Video player inladen...

Meest gelezen