Gigantisch waterlek in Waregem: “Het stond hier in een half uur onder water”

In de Broekstraat in Waregem is het alle hens aan dek door een gigantisch waterlek. De brandweer moest zelfs zandzakjes plaatsen om de woningen tegen de zondvloed te beschermen.

In de straat liggen ook 2 scholen. Nu wordt de straat opengebroken op zoek naar de defecte waterleiding. Dat zorgt voor flink wat hinder. De straat is intussen herschapen in een modderpoel.  Er kan ook geen verkeer meer door. Ook bussen van De Lijn moeten omrijden.

Het waterlek zorgde er ook voor dat de bewoners vroeg moesten opstaan. “Het is wel schrikken als de politie aan de deur staat. Om 4 uur maakten ze ons wakker”, zegt een buurtbewoner. “Dat stond hier in een half uur onder water. Zelfs bij de buren aan de overkant staat er nu water in de kelder. Zeker 200 meter van de straat stond onder water.”

De brandweer heeft intussen heel wat water weggepompt. De inwoners zitten nog steeds zonder stromend water uit de kraan. 

Radio 2

Meest gelezen