Grootouders voor het Klimaat vieren behoud van natuurgebied Groene Delle op het Limburgplein in Hasselt

Enkele tientallen Grootouders voor het Klimaat hebben zich gisteren voor het gemeentehuis van Hasselt verzameld. Ze wilden eigenlijk protesteren, voor de start van de gemeenteraad, tegen de omzetting van een deel van de Groene Delle in industriegebied. Maar minister Demir heeft eerder al beslist dat die plannen niet doorgaan. 

Enkele tientallen ouders vierden op het Limburgplein In Hasselt dat de minister oren had naar de argumenten om de Groene Delle te behouden.  Het oorspronkelijke idee was om te protesteren, vlak voor de gemeenteraad, tegen de plannen om een deel van de Groene Delle om te zetten in industriegebied. Maar omdat die plannen intussen van de baan zijn, maakten ze er dan maar een feestje van. 

We doen het voor de generaties na ons, vanuit zorg, vanuit zeer grote zorg

Maddie Smeets, Grootouders voor het Klimaat

"We doen het eigenlijk voor de generaties na ons maar ook omdat we mensen zijn die vroeger al via sociale actie een aantal dingen hebben gedaan in onze jonge tijd", zegt Maddie Smeets. "Maar behoud van Groene Delle of niet, we willen, ook in de toekomst, het acute van het klimaatprobleem onderstrepen, uit zorg, uit grote zorg", besluit Maddie Smeets. 

Meest gelezen